A-kassen viste sig som mit sikkerhedsnet

For nogle måneder siden blev stedet, hvor jeg havde fået arbejde tvunget til at stoppe produktionen. Jeg stod uden varsel uden forudsigelig indtægt.

Situationen synede helt vildt uoverskueligt. Jeg har aldrig nogensinde stået uden stabilt arbejde. Glædeligvis har jeg siden jeg begyndte at arbejde været medlem af a-kasse. Det blev min redning, da jeg lige pludselig blev uden arbejde.

Jeg har fra tid til anden tænkt, at det ikke gav mening at være medlem af arbejdsløshedskasse. Jeg har jo aldrig været
ledig i fortiden, men glædeligvis var jeg begavet nok til at forblive medlem.

uden forberedelse stod arbejdsløs var medlemskabet altså bare guld værd.

A-kassen hjalp med at få vished om det økonomiske aspekt og reglementet, ligesom de var behjælpelige med at lede efter splinternye jobs, forfattesvar på jobopslag og CV’er. Det var egentlig ret til at gå til.

Der er få jobs i mit arbejdsområde. Af den årsag var jeg indstillet på, at jeg skulle være ledig i et stykke tid. Økonomisk ville det blive benhårdt, men det kunne godt lykkes. Jeg kunne få arbejdsløshedsdagpenge som en del af en a-kasse. Derfor var jeg sikret rent økonomisk. Dagpenge er ikke svarende til en fast løn, men jeg skal ikke af med mit hjem, og jeg får mad på bordet. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg vildt glad over.

Der eksisterer jo mange a-kasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at den jeg er medlem af er med kompetencer inden for mit fagområde. Arbejdsløsheds-kassen skal også være til at regne med. Gudskelov følte jeg mig i gode hænder.

Jeg kom til et par aftalte møder hos min arbejdsløshedskasse, og der var desuden lejlighed til at melde sig til til forskellige hold, som gjorde mig klogere på eksempelvis jobsøgningsstrategier.

En dag fik jeg et opkald fra Det faglige hus – som kunne oplyse, at de havde et muligt job til mig. Jeg var glad.

Ugen efter var jeg til møde på stedet. Samtalen forløb i en god tone, og et par timer efter kontaktede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være arbejdsløs i et halvt år, og det er dejligt, at jeg atter har et arbejde. Jeg er henrykt for mine nye arbejdsopgaver.
Det er ikke en fornøjelse at være arbejdsløs, og det er essentielt at blive tilbudt den mest kompetente vejledning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min a-kasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som en del af en a-kasse blev helt sikkert min redning pengemæssigt. På den måde var jeg forsikret rent økonomisk, og jeg var ikke nødt til at sælge de genstande, der har stor betydning for mig.